آناناس بازار تهران حاوی مقادیر قابل توجهی از یک آنزیم پروتئولیتیک به نام بروملین است که مسئول ایجاد اثر سفید کننده بر روی زبان ما است.
این به این دلیل است که در بزاق دهان ما پروتئین هایی وجود دارد (که مسئول نگهداری و محافظت از دهان و همچنین کمک به هضم غذا هستند) که هنگام تعامل با بروملین هیدرولیز یا “تجزیه می شوند” و ایجاد حس “سوختن”. علاوه بر این، زبان حساس می شود و به دلیل اسیدیته بالای آناناس، احساس سوزش یا خارش شدیدتری احساس می شود .
در آب و هوای گرمسیری میتوانیم پاپایا، موز، نارگیل، انبه و آناناس را پیدا کنیم. آناناس با طعم شیرین، ترش و با احساس خارش (یا همانطور که معمولاً شناخته می شود، “سوختن”) که وقتی تازه آن را می خوریم روی زبان ایجاد می کند مشخص می شود. ممکن است تعجب کنید که دلیل این تأثیر چیست؟
بروملین علاوه بر کمک به هضم غذا، با محافظت از سلول ها در برابر استرس اکسیداتیو و رادیکال های آزاد، اثرات مفیدی بر سلامتی مانند عملکرد آنتی اکسیدانی آن دارد.
علاوه بر این، دارای پتانسیل ضد سرطانی (در برابر طیف وسیعی از انواع سرطان مانند سینه، روده بزرگ، معده، رکتوم، لوزالمعده، پوست، کبد و غیره) است و دارای اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی، تعدیل کننده ایمنی، ضد زخم و غیره است. بنابراین مصرف آن در دوزهای کافی می تواند بر سلامتی تأثیر بگذارد. 3
به همین ترتیب، استفاده از این آنزیم در بخش صنعتی گسترده است. به عنوان مثال، می توان از آن برای درمان نمونه های غذایی برای تجزیه اسید آمینه، به عنوان افزودنی خوراک دام، مکمل های خوراک، تولید پپتیدهای فعال زیستی، نرم کردن محصولات گوشتی، افزودنی مواد شوینده و فرآورده های آرایشی استفاده کرد .
نه تنها آناناس حاوی این نوع پروتئاز است، بلکه کیوی و پاپایا نیز دارد. در ترکیب آن، اکتینیدین و پاپائین به ترتیب برجسته هستند. در انجیر، فعالیت پروتئولیتیک نیز نشان داده شده است.
با این حال، به دلیل محتوای قند بالای آن، ممکن است فعل و انفعالات شیمیایی در دهان خود را درک نکنیم. 1 غذا خوردن یک تجربه حسی پر از تجربیات مختلف است و جالب است بدانیم چرا هنگام مصرف غذاها و نوشیدنی های مختلف احساسات خاصی را درک می کنیم.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.